Calderwood telt zegeningen na fortuinlijk debuut

Reacties

Jimmy Calderwood koerstert het fortuin dat hij had bij de overwinning in zijn eerste wedstrijd als trainer van De Graafschap. In Eindhoven was zijn ploeg te sterk voor Jong PSV: 0-2.

Calderwood telt zegeningen na fortuinlijk debuut

'Dit is voor mij een fantastisch begin', aldus Calderwood in gesprek met FOX Sports. 'Het geeft een goed gevoel, maar we hadden wel het nodige geluk. Jong PSV miste een strafschop en het leek erop dat het duel zou eindigen in een 0-0.' Calderwood was in 2012 ook tijdelijk coach van Go Ahead Eagles en daarvoor tussen 1997 en 1999 voor het laatst actief in Nederland als trainer van NEC.

Namens de bezoekers kende Alex Schalk een ongelukkig debuut. De aanvaller, die deze winter overkwam van NAC Breda, kreeg vanaf elf meter de kans om de score te openen, maar faalde opzichtig. 'Ik was vastberaden er een mooie avond van te maken', begint de debutant.

'Je hoopt er het maximale uit te halen, maar dit is echt een domper. De penalty was cruciaal. Ik blijf altijd naar de keeper kijken, maar die bleef lang staan. Het was alsof ik een black-out had. Dat is geen excuus, want de bal moet door het net', zei Schalk over zijn misser.

Ook zijn coach Darije Kalezic baalde van de nederlaag tegen zijn oude club. 'In de tweede helft trokken we de wedstrijd naar ons toe, kregen we een goede kans via Rai Vloet en een strafschop. Dan moet je op voorsprong komen. Dan is het erg jammer dat we de wedstrijd in de slotfase weggaven', aldus Kalezic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.