Cádiz-speler racistisch bejegend: 'Hopelijk zien we ze nooit meer terug'

De wedstrijd in La Liga tussen Granada en Cádiz is maandagavond ontsierd door een racistisch incident. De gewisselde Carlos Akapo van de bezoekers was daarvan het slachtoffer.

Cádiz-speler racistisch bejegend: 'Hopelijk zien we ze nooit meer terug'
© Pro Shots
Granada
Granada
0 - 0
Cádiz
Cádiz

Toen de international van Equatoriaal-Guinea na een uur het veld net had verlaten, maakte een toeschouwer een racistisch gebaar naar hem. Akapo sprak de man daarop aan, maar die maakte daarop hetzelfde gebaar.

'Er zaten daar drie of vier klootzakken', sprak de aangeslagen verdediger naderhand tegen Spaanse media. 'Eentje bleef maar doorgaan. Hij noemde me een aap. Deze mensen verdienen het niet om in het stadion te zitten, zij representeren niet de fans van Granada. Hopelijk zien we deze figuren nooit meer terug in het voetbal. Ik wil de supporters die hen verzochten te stoppen bedanken. Ik probeer dit maar te vergeten.'

Statement
Granada kwam vrij kort na afloop met een statement waarin het gedrag van de toeschouwers die Akapo racistisch bejegenden werd gehekeld. 'We veroordelen elke vorm van discriminatie. De club is al begonnen aan een onderzoek. We voeren een zerotolerancebeleid inzake racisme.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's