Cabral over bidon-goal: 'Ik ben er blij mee'

Jerson Cabral was zaterdag de matchwinner voor FC Twente. De aanvaller had er allerminst moeite mee dat zijn treffer tegen PEC Zwolle fortuinlijk was.

In de 55ste minuut bracht Cabral de 2-1 eindstand op het scorebord. Over geluk had hij geen klagen. Want niet alleen werd zijn schot van richting veranderd door PEC Zwolle-verdediger Bart van Hintum, maar de bal raakte ook nog een bidon voor hij in het doel ging.

'De bal vliegt erin, prima. Als hij er maar ingaat', zei Cabral tegen FOX Sports, nadat hij de beelden van zijn doelpunt had teruggezien. 'Ik ben er blij mee. Drie punten en een goede thuisoverwinning.'

De aanvaller zag dat de keuze eerder druk te zetten zich na rust vertaalde in treffers. 'Ik vind het niet erg een beetje mee te verdedigen, maar niet te veel', lachte Cabral. Net als Hakim Ziyech – de andere Twentse doelpuntenmaker – voelt hij zich daar lekkerder bij. 'Het is daarom ook leuk dat wij twee de wedstrijd beslissen. Maar dit is iets voor het hele team. Daar kunnen we trots op zijn.'