Büttner na verlies: 'Doelman Cluj had dag van z'n leven'

Alexander Büttner kent de oorzaak van het verlies dat Manchester United woensdagavond leed in eigen huis tegen CFR Cluj. De Roemen wonnen het Champions League-duel op Old Trafford met 1-0.

Büttner na verlies: 'Doelman Cluj had dag van z'n leven'

Consequenties had het verlies niet aangezien United al zeker was van groepswinst. Cluj moest op basis van een minder onderling resultaat ten opzichte van Galatasaray genoegen nemen met een derde plek en Europa League-voetbal na de winterstop.

Büttner, die negentig minuten speelde bij de Engelse recordkampioen, keek met gemengde gevoelens terug op het duel van woensdag. 'We waren ongelukkig. De doelman van Cluj had de dag van zijn leven en had in de eerste helft enkele fraaie reddingen.'

'We deden het best aardig, maar één kans uit een counter heeft ons de punten gekost', vervolgde de voormalige linksback van Vitesse. 'Het was eigenlijk hetzelfde als in Turkije (waar Man Utd met 1-0 verloor, red.). Het lag niet aan ons spel, maar we waren ongelukkig. De goal van Luis Alberto was perfect. Dat is waarom we verloren hebben.'

Büttner kan zich nu met Manchester United op de Manchester-derby van zondag richten. De kans dat de Nederlander op bezoek bij aartsrivaal City gaat spelen lijkt klein. United kan in dat duel de voorsprong op de nummer twee vergroten tot zes punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's