Burgemeester zet streep door PEC Zwolle - Cambuur

Reacties

De wedstrijd PEC Zwolle – SC Cambuur gaat zaterdag niet door. Burgemeester Henk Jan Meijer heeft het Eredivisie-duel verboden vanwege het gebrek aan politie.

Burgemeester zet streep door PEC Zwolle - Cambuur

Door de politiestaking wordt het onverantwoord het duel van zaterdag 18.30 uur door te laten gaan. 'Zonder de noodzakelijke inzet van de politie kan ik niet instaan voor de openbare orde en veiligheid rond het duel', aldus Meijer. De burgemeester kwam tot deze conclusie na het analyseren van de gevolgen van de acties van de politie, die strijdt voor een betere cao.   

Technisch directeur van PEC, Gerard Nijkamp, schaart zich achter Meijer. 'Ook wij betreuren de afgelasting, maar de club steunt het besluit van de burgemeester. Als club waarborgen we de veiligheid binnen de stadionpoorten, gemeente en politie doen dit daarbuiten. Zoals reeds gezegd door de burgemeester kan deze veiligheid buiten het stadion niet gegarandeerd worden, waardoor de beslissing af te gelasten onvermijdelijk is.'

De politiestaking dreigt meer gevolgen te hebben voor het openingsprogramma van de Eredivisie. Zo staat het duel ADO Den Haag – PSV op losse schroeven. Alleen als de acties worden opgeschort, kan de wedstrijd zaterdag doorgang vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.