Bundesliga-clubs krijgen 4,6 miljard voor tv-rechten

Reacties

De televisie-inkomsten voor de Duitse clubs nemen vanaf het seizoen 2017/18 een enorme vlucht. Het nieuwe contract voor de uitzendrechten van de bovenste twee Bundesliga's is in totaal goed voor 4,64 miljard euro.

Bundesliga-clubs krijgen 4,6 miljard voor tv-rechten

Vier jaar geleden sloot de Bundesliga nog een deal voor ruim 600 miljoen euro. Dat was toen een recordbedrag. Inmiddels is de waarde van de uitzendrechten bijna verdubbeld. Per seizoen krijgen de 36 clubs uit de bovenste twee divisies minstens 1,1 miljard euro per seizoen te verdelen. Dat bedrag kan door inkomsten uit het buitenland stijgen naar 1,5 miljard.

Het haalt het nog altijd niet bij wat Engelse clubs verdienen aan het vertonen van de beelden op tv. Vorig jaar sloten Sky en BT Sports nog een driejarige deal voor zo'n zeven miljard euro, en dat alleen voor de Premier League. Ook de nummer laatst van de Engelse elite-afdeling strijkt daardoor nog altijd ruim 100 miljoen euro op. De beelden van de Eredivisie brengen dat jaarlijks niet eens op.

De Bundesliga blijft met het nieuwe contract wel tot de top van Europa behoren. Voor de kijkers verandert er niet veel. Sky blijft de eerste rechtenhebber, maar niet meer exclusief. Eurosport gaat vanaf 2017 ook wedstrijden op vrijdagavond en vijf per seizoen op zondagmiddag en maandagavond uitzenden. Vier competitieduels worden gratis vertoond op ZDF.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.