Buitenkansje Hahn moet punten pakken voor Excelsior

Reacties

De mededeling van Feyenoord dat Excelsior heeft geïnformeerd naar de mogelijkheid om doelman Warner Hahn te halen, houdt indirect in dat de Eredivisionist niet tevreden is over eerste doelman Tom Muyters.

Buitenkansje Hahn moet punten pakken voor Excelsior

Algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior bevestigde de interesse in Hahn. 'Een goede, stabiele keeper die zelf heeft aangegeven graag te willen spelen. Als wij ons in de winterstop versterken met een doelman, dan halen we hem niet voor de bank. De speler moet zich dan bewijzen.' De Haan liet zich vorige week al ontvallen dat hij alert zou zijn op buitenkansjes. Hahn is zo'n buitenkansje.

Het klinkt als een motie van wantrouwen tegen Muyters. De Belgische goalie wisselde in de eerste seizoenshelft goede en slechte momenten af. Het algemene gevoel is dat Muyters zijn werk naar behoren doet, maar dat hij als doelman niet de extra punten pakt die hij soms zou moeten pakken. Vorige week in de uitwedstrijd bij SC Heerenveen was hij zelfs verantwoordelijk voor de beslissende goal van Sam Larsson. Niet alleen de doelman, ook de verdedigers worden aangewezen als schuldigen. Daarom heeft het aantrekken van een centrale verdediger ook prioriteit. Na het geblesseerd afhaken van de Braziliaanse verdediger Arghus is de spoeling daar sowieso dun.

De 32-jarige Tom Muyters incasseerde 32 treffers in de eerste seizoenshelft van de Eredivisie.
De 32-jarige Tom Muyters incasseerde 32 treffers in de eerste seizoenshelft van de Eredivisie.

Het is niet vreemd dat Excelsior defensieve versterking zoekt. Met 32 tegengoals is de Rotterdamse defensie de meest gepasseerde in de Eredivisie na die van PEC Zwolle. In de laatste vijf duels incasseerden de Kralingers elf treffers en in zeventien wedstrijden werd slechts één keer (thuis tegen FC Groningen) de nul gehouden.

Trainer Mitchell van der Gaag liet zich onlangs ook uit over de defensieve zwakte van zijn ploeg. 'Als je veel tegengoals krijgt, moet je wel kijken naar waar dat vandaan komt. Het is dat we de laatste wedstrijden makkelijk scoren, maar je weet ook dat je aan twee goals niet voldoende hebt om een wedstrijd te winnen. We denken na over wat we er mee moeten richting de tweede competitiehelft.'

Kurto
Naast Muyters heeft Excelsior Filip Kurto onder contract staan, terwijl Alessandro Damen terug is van een zware knieblessure en Mike Havekotte niet als optie voor een plek in de basis wordt gezien. Dat trainer Van der Gaag Muyters tijdens de eerste seizoenshelft niet heeft vervangen door Kurto, is omdat de Pool in de ogen van de technische staf niet aantoonbaar beter is dan zijn concurrent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.