Buffon ziet Italiaanse problemen: 'Routiniers moeten nu opstaan'

Reacties

Volgens Gianluigi Buffon is het aan de ervaren spelers om Italië naar het WK in Rusland te leiden. De doelman van Juventus noemt dit hun taak.

Buffon ziet Italiaanse problemen: 'Routiniers moeten nu opstaan'

Volgens La Gazzetta dello Sport hebben de spelers van Italië zaterdag een gesprek gehad om achter dieperliggende problemen te komen. Buffon heeft aangegeven dat het aan hem en nog enkele ervaren krachten is om Italië er weer bovenop te helpen.

'We moeten direct reageren, voornamelijk de meer ervaren jongens. Ik kijk eerst naar mezelf. Als je als veteraan wordt gezien, is dit een deel van je verantwoordelijkheid. Je moet je eigen werk goed doen en je medespelers helpen waar nodig. Als we dat doen, zal je zien dat het beter gaat.'

Door de 1-1 tegen Macedonië van afgelopen vrijdag, kunnen de Italianen geen eerste meer worden in Groep G. Met twintig punten uit negen duels staat het Zuid-Europese land vijf punten achter koploper Spanje. De tweede plaats is een feit, aangezien de voorsprong op nummer drie Albanië zeven punten bedraagt met nog één duel te gaan.

'Als we de ambitie hebben om steeds beter te worden en mee te doen om de prijzen, moeten we ook naar het spel gaan kijken in plaats van enkel het resultaat. In de tweede helft tegen Macedonië werden we bang en ik begrijp niet zo goed waarom. In situaties zoals deze, is het aan de routiniers om de ploeg te leiden', blikte Buffon terug op het puntenverlies. De 39-jarige sluitpost kan zich met La Squadra Azzurra op gaan maken voor de play-offs om zo een ticket naar het WK in Rusland te verdienen.

LandDuels en puntenDoelcijfers
Spanje9-2535-3
Italië9-2020-8
Albanië9-1310-12
Israël9-1210-14
Macedonië9-811-15
Liechtenstein9-01-35
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.