Buffon Quiz: Oranje-opponenten van Italiaanse legende

Reacties

Gianluigi Buffon kan dinsdag tegen Oranje de 1001ste wedstrijd van zijn rijke carrière spelen. Nu het afscheid van de 39-jarige doelman van Italië nadert, zou het zomaar de laatste keer kunnen zijn dat het Nederlands elftal op de levende legende kan stuiten. Daarom een quiz over de drie vorige ontmoetingen.

Buffon Quiz: Oranje-opponenten van Italiaanse legende

Buffon stond vrijdagavond als vanouds onder de lat in het WK-kwalificatieduel met Albanië (2-0) en hield – hoe kan het ook anders – zijn doel schoon. En dus werd de duizendste officiële wedstrijd van zijn loopbaan in alle opzichten een feestje voor de 168-voudig international, die eerder al heeft aangekondigd na het WK 2018 in Rusland te zullen stoppen.

Tenzij Nederland en Italië elkaar op dat toernooi of in aanloop daarnaartoe nog treffen, is de oefeninterland van komende dinsdag in De Arena de laatste kans voor de Oranje-internationals om de degens te kruisen met Buffon. En voor sommige spelers van de huidige selectie is het zeker niet de eerste keer dat ze de stuiten op de levende legende, die in oktober 1997 debuteerde voor Italië.

Gianluigi Buffon tijdens de oefeninterland van februari 2013 tussen Nederland en Italië in De Arena.
Gianluigi Buffon tijdens de oefeninterland van februari 2013 tussen Nederland en Italië in De Arena.

Toch duurde het elf jaar voordat Buffon voor het eerst tegenover Oranje stond. Het is meteen de interland waaraan hij zijn slechtste herinneringen bewaart. Regerend wereldkampioen Italië ging op het EK 2008 met 3-0 onderuit. De twee oefenduels van 2009 en 2013 die daarna nog volgden, eindigden onbeslist. In Pescara hield Buffon zijn doel schoon (0-0), in Amsterdam werd het 1-1.

Aan jullie de taak alle Oranje-internationals te noemen die in die drie wedstrijden in actie kwamen. We hebben jullie al een beetje geholpen door hun posities weg te geven en tussen haakjes eventueel de minuut waarin ze werden vervangen. Wat de quiz wellicht ietsje makkelijker maakt: sommige spelers kwamen meerdere keren in actie tegen San Gigi. Veel plezier!

Het duel tussen Nederland en Italië begint dinsdagavond om 20.45 uur. Gian Piero Ventura, de bondscoach van de Italianen, kan voor de positie onder de lat kiezen tussen Buffon en de jongelingen Gianluigi Donnarumma (18) en Alex Meret (20). Hoewel Italiaanse media al zinspelen op een basisplek voor Donnarumma, laten wij de misschien wel laatste kans op een Buffon-quiz met een oranje tintje niet lopen. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.