Bruno Silva traint weer, maar speelt nog niet

Bruno Silva heeft vrijdag de training hervat bij FC Groningen. De Uruguayaan wil echter nog steeds graag overstappen naar het geïnteresseerde Ajax.

Silva ontbrak woensdag en donderdag tijdens de trainingen bij de Groningers. Ron Jans had hem voor de eerste sessie een extra vrije dag verleend; donderdag ontbrak hij zonder toestemming. Ondanks zijn aanwezigheid op vrijdag neemt Jans Silva niet op in zijn selectie voor het thuisduel met Excelsior van zaterdag.

De 27-jarige rechtsback wil graag een overstap naar een grotere club forceren. Ajax, Feyenoord en Fiorentina zouden interesse hebben. Een transfer naar de Amsterdamse club, die al een bod deed, heeft de voorkeur van Silva. Afgelopen zomer maakte zijn landgenoot Luis Suárez de overstap van Groningen naar Ajax.

Als het aan FC Groningen ligt, komt het niet tot een transfer van Bruno Silva. 'Wij hebben begrip voor zijn standpunt, maar wij hebben hem ook gezegd dat wij hem tussentijds niet laten gaan', liet algemeen directeur Hans Nijland donderdag weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen