Bruma stuwt PSV naar mooiere cijfers

Reacties

Dankzij de vroege transfer van Jeffrey Bruma kan PSV fraaiere cijfers noteren over het seizoen 2015/16. Doordat zijn overgang naar VfL Wolfsburg plaatsvond voor 1 juli, mag PSV de revenuen nog opnemen in het afgelopen boekjaar.

Bruma stuwt PSV naar mooiere cijfers

Vorig jaar hanteerde PSV dezelfde strategie; toen werd al vroeg werk gemaakt van de Memphis Depay-transfer die toen nog binnen het boekjaar viel. Dankzij de vroege megadeal met Manchester United konden de Eindhovenaren later dat jaar een netto winst van drie miljoen euro presenteren.

Naast de Bruma-winst neemt PSV ook het Wijnaldum-geld op in de jaarcijfers van het afgelopen seizoen. Zijn transfer naar Newcastle United vond plaats in juli 2015. Met de inkomsten van Wijnaldum en Bruma is het transferbudget gehaald, hun verkoopcijfers wegen op tegen de forse investeringen die afgelopen seizoen zijn gedaan in de spelersgroep.

PSV hanteert wat dat betreft een andere strategie dan Ajax, waar transferwinsten vooral op de bankrekening belanden. De landskampioen herinvesteert inkomsten uit spelersverkopen grotendeels in de selectie. Daardoor is het wel van belang om elk boekjaar ook verkopen te realiseren.

Bruma is aan VfL Wolfsburg verkocht voor 13,5 miljoen euro en dat bedrag kan nog verder oplopen. PSV maakt zijn financiële resultaten in oktober bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.