Bruma en Vlaar vormen hart verdediging, Van Persie start

Niet Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi maar Jeffrey Bruma en Ron Vlaar vormen vrijdagavond in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije het hart van de achterhoede van het Nederlands elftal. Ook Robin van Persie staat ondanks zijn worstelingen met een kleine teen aan de aftrap.

Bruma en Vlaar vormen hart verdediging, Van Persie start

De inzetbaarheid van de Oranje-aanvoerder was lang een vraagteken. Woensdag trainde hij nog apart van de groep, omdat voetbalschoenen hem te veel last bezorgden. Donderdag deed de dertigjarige aanvaller van Manchester United echter weer mee met de groepstraining. Ook tijdens het afwerken op doel leek hij zonder problemen te kunnen deelnemen.

Dat Bruma en Vlaar de voorkeur krijgen boven De Vrij en Martins Indi, is een logisch gevolg van het beleid van Van Gaal. De 62-jarige bondscoach wil in de resterende duels zo veel mogelijk spelers aan het werk zien, zodat hij in maart vanaf de oefeninterland tegen Frankrijk met een vaste groep gericht kan toewerken naar het WK in Brazilië.

In de opstelling van Oranje valt verder de naam van Nigel de Jong op. De 28-jarige controlerende middenvelder speelt vanavond in De Arena zijn eerste interland van 2013. De Jong stond ruim een half jaar aan de kant door een achillespeesblessure, maar is inmiddels weer een belangrijke kracht op het middenveld van AC Milan.

De Jong wordt op het middenveld geflankeerd door Kevin Strootman en Rafael van der Vaart, die daardoor Giovanni van Bronckhorst voorbij gaat op de lijst van meest ervaren internationals met 107 caps. De aanvoerder van Hamburger SV hoeft nu alleen nog recordinternational Edwin van der Sar (130) en Frank de Boer (112) voor zich te dulden. Wesley Sneijder begint zoals verwacht op de bank. Vorige maand was hij bij afwezigheid van Van der Vaart nog basisspeler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen