Bruggink verklaart verkopen van Ugalde aan Russische club

Reacties

Het liefst had Arnold Bruggink geen zaken gedaan met een Russische club. Dat geeft de technisch directeur van FC Twente aan na het verkopen van Manfred Ugalde aan Spartak Moskou.

Bruggink verklaart verkopen van Ugalde aan Russische club
© Pro Shots

Bruggink laat via de Twente-kanalen weten niet blij te zijn met het vertrek van Ugalde. De 21-jarige spits uit Costa Rica is voor naar verluidt maximaal vijftien miljoen euro verkocht. Bruggink vond de situatie heel gecompliceerd: 'We hadden graag gewild dat Manfred, bijvoorbeeld in de zomer, naar een club uit een interessantere competitie zou gaan. We hebben daar menig gesprek met hem over gevoerd. Hij heeft echter aangegeven dat hij per se naar Spartak wil.'

Ugalde gaat in Moskou een veelvoud verdienen van wat hij in Enschede ontving. Bruggink geeft toe dat het transferbedrag voor Twente-begrippen heel hoog is. Het aannemen van geld uit Rusland is ronduit omstreden, weet hij ook. 'Het liefst hadden we helemaal geen speler getransfereerd. Zakendoen met Rusland voelt natuurlijk niet goed, maar zoals gezegd, de speler wilde zelf absoluut weg en dan moet je naar een oplossing zoeken', legt de oud-aanvaller uit.

Bruggink stipt aan dat Spartak Moskou niet op de sanctielijst staat. 'Juristen hebben uitgezocht of we voldoen aan de eisen die de overheid heeft gesteld ten aanzien van zakendoen met Rusland. Er blijkt op dit gebied geen belemmering te zijn', voegt hij toe.

Twente hoopt deze week nog een extra aanvaller aan de selectie toe te voegen. Zondag werd bekend dat Myron Boadu concreet in beeld is om Ugalde op te volgen. De ex-spits van AZ staat onder contract bij AS Monaco.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.