Brood nagelt doelman aan schandpaal: 'Dit is niet te filmen'

Roda JC Kerkrade-trainer Ruud Brood is boos vanwege de manier waarop zijn elftal zaterdagavond twee punten verspeelde tegen FC Utrecht (3-3). Met name keeper Filip Kurto kreeg de wind van voren.

Brood nagelt doelman aan schandpaal: 'Dit is niet te filmen'

'Dit is weer een mentale tik', constateerde Brood bij FOX Sports. 'Het mag niet zo zijn dat je drie van dit soort goals weggeeft. Ik was boos op Kurto. Ik wist dat Toornstra bij de vrije trap waaruit het derde doelpunt ontstond de korte hoek zou opzoeken. Als je dan zo ver van de paal gaat staan... Je zag het aan de spelers, die zijn er doodziek van. Niet te filmen dit.'

'Persoonlijke fouten hebben ons de overwinning gekost, zo simpel is het. In plaats van dat we gaan rusten met een voorsprong door een strafschop staan we achter omdat de keeper zijn handen intrekt', doelde Brood opnieuw op Kurto.

Ook Kees Luijckx, die vroegtijdig naar de kant werd gehaald, speelde volgens Brood ver onder zijn kunnen. 'Ik vond ons prima voetballen, wij hebben goede goals gemaakt, dan word ik doodziek als Utrecht uit een spelhervatting scoort. De wissel van Luijckx hoef ik niet uit te leggen. Ik was niet tevreden over de manier waarop hij verdedigde. Hij had veel problemen met De Ridder die in z'n rug dook. Dan moet je als trainer snel schakelen', aldus Brood, die aangaf dat in zijn optiek Luijckx dit seizoen al vaker in de fout ging.

Bekijk hier al onze video's