Broerse als commercieel directeur PEC aan de slag

Reacties

Joost Broerse (35) is de nieuwe commercieel directeur van PEC Zwolle. De verdediger komt momenteel ook nog als voetballer uit voor de bekerwinnaar.

Broerse als commercieel directeur PEC aan de slag

Broerse speelde in het verleden voor FC Groningen, FC Utrecht, APOEL Nicosia (Cyp) en Excelsior, voordat hij medio 2012 naar Zwolle toog. Met die club won hij onder meer de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker.

De voorbije maanden zat Broerse in Zwolle aan de kant met een voetblessure. Een scheurtje in het middenvoetsbeentje van zijn linkervoet weerhield hem van voetballen. Tegen Utrecht (0-2 zege) zat hij zondag voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie. Woensdagavond is hij in het thuisduel met FC Dordrecht ook bankzitter. Broerse beschikt nog over een contract tot medio 2015 in Zwolle. Het is onduidelijk of hij blijft voetballen.

Onvrede
De verwachting is dat PEC vanavond verdere uitleg zal verschaffen over Broerse en zijn nieuwe klus. Dan staat er een persconferentie gepland over de  organisatorische herstructurering van de club. Enkele maanden geleden vertrok bij PEC algemeen directeur Edward van Wonderen. Er was onvrede over onder meer zijn commerciële resultaten. Hoewel Van Wonderen meende dat de club 'te snel wilde' zei technisch directeur Gerard Nijkamp daar onlangs over in VI: 'Dat is het verhaal van Edward. Hij heeft goed werk geleverd, maar wij vonden het nodig om nog een paar extra stappen te zetten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.