Britse revolutie bij OGC Nice: ook Barkley gaat naar Côte d'Azur

Reacties

Ross Barkley heeft een nieuwe club gevonden. De 28-jarige middenvelder vertrok aan het begin van deze week bij Chelsea, was daardoor transfervrij en vervolgt zijn loopbaan nu bij OGC Nice. Vlak voor het duel met AS Monaco van zondagavond werd hij gepresenteerd.

Britse revolutie bij OGC Nice: ook Barkley gaat naar Côte d'Azur
© Pro Shots
Nice
Nice
0 - 1
Monaco
Monaco

Maandag werd het contract van Barkley bij Chelsea met wederzijds goedvinden ontbonden. Nice zag zijn kans schoon en deed een contractvoorstel waar Barkley mee instemde. Mede door de komst van voormalig Crystal Palace-directeur Iain Moody, die als adviseur betrokken is bij het transferbeleid bij Nice, richt de club zich de afgelopen maanden op Britse spelers. Zo werd Joe Bryan gehuurd van Fulham en kwam Aaron Ramsey al transfervrij naar Nice.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barkley maakte in januari 2018 voor een kleine zeventien miljoen euro de overstap van Everton naar Chelsea. Hij kwam sindsdien tot honderd officiële wedstrijden voor de Londense club, scoorde twaalf keer en gaf elf assists. Met name in de laatste twee seizoenen was zijn uitzicht op speeltijd beperkt, waardoor hij in het seizoen 2020/21 werd gestald bij Aston Villa.

In dienst van Chelsea won Barkley de FA Cup (2018), de Europa League (2019) en de wereldbeker voor clubteams (2021). In de finale van de Europa League kwam hij als invaller binnen de lijnen. In het huidige seizoen behoorde Barkley geen enkele keer tot de wedstrijdselectie van Thomas Tuchel. Hij werd even gelinkt aan het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst, maar kiest dus voor de Ligue 1.

Bekijk hier al onze video's
Meer OGC Nice
Meer over OGC Nice
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.