Briljante Van Gaal-imitatie, Van Hooijdonk plaagt Swart

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Briljante Van Gaal-imitatie, Van Hooijdonk plaagt Swart

 •  Dit is bijna eng! Briljante imitaties. Zie hier hoe Sir Alex Ferguson, Gary Neville, Louis van Gaal, José Mourinho, Zlatan Ibrahimovic, David Beckham, Rio Ferdinand en Cristiano Ronaldo allemaal Wayne Rooney feliciteren met zijn eretitel topscorer aller tijden van Manchester United.

Jesper Drost is actief bij FC Groningen. Hij laat nog maar eens zien uitstekend op de vleugel uit de voeten te kunnen.

• De oud-internationals versloegen zaterdag tijdens de traditionele nieuwjaarswedstrijd de Koninklijke HFC met 3-1. Een jaar eerder was nog verloren met 4-2. Pierre van Hooijdonk liet via Twitter zien hoe coach Sjaak Swart (foto boven) zijn ploeg vantevoren had toegesproken. Pi-Air deelde zelf een schimpscheutje uit aan Swart, verwijzend naar de teleurstellingen die Swart bij zijn geliefde Ajax moest ondergaan in 2016.

• Cristiano Ronaldo mocht zaterdag voorafgaand aan het duel van Real Madrid met Granada (5-0) zijn Gouden Bal tonen aan het publiek. Ook zijn Braziliaanse naamgenoot was voor die feestelijke gelegenheid naar Madrid afgereisd. Michael Owen deelde op Twitter zijn bevindingen over de ooit zo talentvolle – met de nadruk op het tweede deel van dat woord – Ronaldo.

• Een aanvoerder moet respect verdienen. Of Alejandro Gómez van Atalanta Bergamo dat op deze manier doet? Oordeel zelf.

'Hij zou geschorst moeten worden op basis van tv-beelden, net zoals bij Kevin Strootman gebeurde.'
• Napoli-doelman Pepe Reina heeft zich in het Sampdoria-kamp niet bepaald populair gemaakt. De Spaanse doelman zorgde met een valpartij voor de tweede gele kaart voor Matias Silveste. Een regelrechte schwalbe, liet de club weten via de huisjurist. De emoties liepen sowieso hoog op, want Napoli draaide na het wegzenden van Silvestre een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

• De transfer van Axel Witsel van Zenit Sint-Petersburg naar het Chinese Tianjin Quanjian maakte heel wat los. De Belg gaat achttien miljoen euro op jaarbasis verdienen en legt uit waarom hij de gang naar China, en bijvoorbeeld niet naar een Europese grootmacht als Juventus, maakt. 'Met het geld dat ik zal verdienen, kan ik mijn familie financiële zekerheid bieden. Niet alleen vandaag, maar ook voor de volgende generaties. Bij Juventus zou ik ook goed mijn boterham verdiend hebben, maar het verschil was groot. Te groot. Niemand weet wat er de volgende jaren gebeurt. Eén blessure en het kan over zijn. Soms passeert een trein maar één keer. Ik zal deze stap niet betreuren', vertelt hij in De Tijd. Overigens nam zijn Russische werkgever met een fraai compilatiefilmpje afscheid van de middenvelder.

'Deze week nemen ze me in elk geval nooit meer af. Het is tenslotte ook prachtig om met ervaren spelers als Dirk Kuijt te mogen werken.'
• Hij is nog altijd maar zeventien jaar oud, maar Dylan Vente heeft zijn officieuze debuut voor Feyenoord inmiddels gemaakt. Tijdens de 2-0 oefenzege op FSV Mainz 05 mocht de jonge spits invallen. Het was de kroon op het trainingskamp dat Vente in Marbella meemaakte. Op de website van zijn belangenbehartiger Wasserman vertelt de aanvaller met volle teugen genoten te hebben.

• Hou je vast! The Sun heeft nieuws. Vermakelijk nieuws, met Zlatan Ibrahimovic in de hoofdrol. De Zweed zou zijn eega met Kerst immers een fraai cadeautje hebben gegeven. De spits van Manchester United had enkele dagen voorafgaand aan de kerstdagen op zijn club een ingelijste foto gehad. Op het kiekje is te zien hoe Jesse Lingard zich een  hoedje schrikt als Ibrahimovic al springend een goal met hem wil vieren. Zlatan vond het wel een mooie foto en achtte het prima als kerstcadeau. Het is niet bekend of de man die ooit al eens uitsprak zijn vrouw niets voor haar verjaardag te geven 'omdat ze toch Zlatan al had' ook nog andere cadeautjes heeft aangeschaft.

• Mooi! Stiekem zal iedere Feyenoord-fan wel met een klein beetje weemoed terugdenken aan Shinji Ono. De Japanse middenvelder belooft ooit nog eens terug te keren in De Kuip. Hij zinspeelt met een knipoog op een rentree. De ideale vervanger van Karim El Ahmadi?

• Zaterdag stonden we al uitgebreid stil bij het tienjarig jubileum van Marcelo, de Braziliaanse linksback van Real Madrid die ook tegen Granada af en toe weer toverde. Marcelo liet in de euforie na de 5-0 zege optekenen: 'Nog tien jaar? Ik ga het zeker proberen', beloofde hij met een knipoog. De linksback is inmiddels 28.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.