'Breuer-derby' markeert start twaalfde speelronde

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Speelronde twaalf begint met een duel tussen Sparta Rotterdam en SC Heerenveen.

'Breuer-derby' markeert start twaalfde speelronde
Speelronde: 12
Aftrap: vrijdag 4 november, 20.00 uur
Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer

• Sparta Rotterdam bezet na elf speelrondes de negende plaats met dertien punten. De Kasteelclub heeft negen punten minder dan SC Heerenveen, dat slechts eenmaal verloor en de vierde positie inneemt.

• Het treffen tussen Sparta Rotterdam en SC Heerenveen is toe aan de zestiende uitgave in Eredivisie-verband. De thuisclub boekte acht overwinningen en ging zes keer onderuit. Slechts eenmaal bleef een winnaar uit.

• De laatste zeven ontmoetingen (duels in Heerenveen meegerekend) tussen beide clubs leverden liefst 34 goals op, een 'vooroorlogs' gemiddelde van 4,9 treffers per wedstrijd.

• Sparta is de laatste maanden extreem goed op dreef op het eigen Kasteel. De Rotterdammers verloren in alle competities slechts twee van de laatste dertig thuisduels. De ploeg van trainer Alex Pastoor kwam in die reeks 22 keer tot winst en speelde zes keer gelijk.

• Ondanks de nog altijd keurige negende positie is Sparta al vijf Eredivisie-duels zonder overwinning. De laatste competitiezege van de promovendus dateert van 18 september, toen NEC met 2-0 werd verslagen.

• Zowel Pastoor als Sparta-routinier Michel Breuer heeft een verleden bij SC Heerenveen. Breuer is zelfs de veldspeler met de meeste Eredivisie-duels ooit (236) voor de Friezen. Pastoor kwam in de jaren negentig tot 76 Eredivisie-wedstrijden voor SC Heerenveen.

• SC Heerenveen is inmiddels al acht Eredivisie-duels ongeslagen. In die serie realiseerde het team van trainer Jurgen Streppel zes overwinningen en speelde het tweemaal gelijk. De laatste keer dat SC Heerenveen langer zonder nederlaag bleef, was in het seizoen 2011/12.

• Tijdens de eerste elf speelrondes kwam SC Heerenveen in elke wedstrijd tot scoren. Alleen Feyenoord, Ajax en FC Utrecht kregen dat ook voor elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.