Streppel: 'Denk dat wij en Feyenoord met 2-2 kunnen leven'

Jürgen Streppel had in de slotfase nog het gevoel dat zijn elftal er met de zege vandoor kon gaan in De Kuip. Toch is de SC Heerenveen coach tevreden met een punt na een vermakelijk duel met Feyenoord in De Kuip (2-2).

'Het was denk ik een geweldige wedstrijd om te zien', aldus Streppel, die zag dat sterke fases van zijn ploeg werden afgewisseld met periodes waarin het initiatief bij Feyenoord lag. 'Voor rust hebben we prima gespeeld, maar stonden we wel met 2-1 achter. Na rust was dat andersom. Ik had in de laatste fase wel het gevoel dat wij deze wedstrijd zouden winnen als er nog een winnaar zou komen. Met counters zijn we denk ik heel erg gevaarlijk geweest. Maar ik denk dat wij met de 2-2 kunnen leven en Feyenoord ook wel.'

Het openingsdoelpunt van Heerenveen, dat op naam kwam van Reza Ghoochannejhad, was voor Streppel een van de hoogtepunten van de wedstrijd, zo liet hij weten bij FOX Sports. 'Het was een geweldige aanval met Sam Larsson die tussen de linies speelde. Zoals we wilden spelen, dat lukte. Arber (Zeneli, red.) en Sam zijn spelers die vanuit het niets iets kunnen.' Het was Zeneli die Feyenoord-doelman Brad Jones verraste met een schot van afstand en zo de eindstand op 2-2 bepaalde. 'Die had ik niet aan zien komen, maar ik heb wel gezegd dat we in de wedstrijd moesten blijven.'

Schaars
Stijn Schaars sprak eveneens vol lof over Zeneli en Larsson, de dreigende flankspelers van de huidige nummer vier van de Eredivisie. Over de 2-2: 'Ja, dat was klasse. We weten dat we jongens hebben die een actie en een goal kunnen maken, zowel van binnen als buiten de zestien.'

De door bondscoach Danny Blind in zijn voorselectie opgenomen Schaars kan prima leven met de remise. 'Hier zijn we heel blij mee. Na een heel goede eerste helft sta je met 2-1 achter en de tweede helft is voor Feyenoord, maar die win je dan met 1-0. Dit is een prima resultaat.'