Brazilië zonder problemen naar kwartfinale

Ook zonder Neymar heeft Brazilië zich geplaatst voor de kwartfinale van de strijd om de Copa América. Thiago Silva en Roberto Firmino maakten tegen Venezuela het verschil (2-1).

Met het doelpuntloze gelijkspel eerder op de dag bij Colombia – Peru, de twee andere landen van de groep, was een gelijkspel voldoende voor Brazilië. Maar van een salonremise was geen sprake. De ploeg van bondscoach Dunga was in Santiago heer en meester tegen Venezuela.

Robinho had de plaats ingenomen van de geschorste Neymar en zorgde na negen minuten dat de ban werd gebroken. Dankzij zijn voorbereidend werk opende Thiago Silva de score. Kort na rust volgde de tweede Braziliaanse treffer, met Willian als aangever en Firmino als afmaker.

Venezuela slaagde er pas in de slotfase in via Nicolas Fedor de achterstand te verkleinen. Maar de succesvolle rebound na een vrije trap van Juan Arango bleek niet meer dan het laatste wapenfeit van Venezuela op dit toernooi om de Copa América.

Dankzij de overwinning van Brazilië heeft Colombia zich als een van de twee beste nummers drie geschaard bij de laatste acht. Daarin wacht Argentinië als tegenstander. Brazilië speelt in de kwartfinale tegen Paraguay.