Brazilië speelt gelijk tegen Engeland ondanks overwicht

Ondanks legio kansen is Brazilië er niet in geslaagd om Engeland te verslaan. De vriendschappelijke interland in het Maracanã in Rio de Janeiro, dat na een verbouwing van drie jaar weer geopend werd, eindigde in een gelijkspel (2-2).

Vooral voor rust gaven De Goddelijke Kanaries bij vlagen een voetbalshow weg tegen Engeland. Met name Neymar, die maandag wordt gepresenteerd als nieuwe aankoop van Barcelona, deed van zich spreken. In de zesde minuut was hij met een acrobatische volley al dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd geblokt door Michael Carrick.

Vijf minuten later moest doelman Joe Hart redding brengen bij een vrije trap van Neymar net buiten het strafschopgebied. In de 23ste minuut was de nieuwe Barça-aanvaller op aangeven van Hulk opnieuw dicht bij een Braziliaanse voorsprong, maar dit keer schoot hij net naast.

Hart moest ook ingrijpen bij schoten van Hulk en Oscar, terwijl de bezoekers pas vier minuten voor rust een goede mogelijkheid kregen. Na een pass van Glenn Johnson kon Theo Walcott alleen af op Júlio César, maar de Braziliaanse doelman voorkwam een treffer. Ook na rust was Brazilië aanvankelijk de bovenliggende partij, maar Engeland kwam wat meer in het spel voor. In de 57ste minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong dankzij Fred, die attent reageerde toen een schot van invaller Hernanes via de lat terugkwam (foto boven). Het wachten leek op een volgende Braziliaanse treffer, maar Engeland kwam in de 67ste minuut op gelijke hoogte dankzij een schot van Alex Oxlade-Chamberlain.

Twaalf minuten later kwamen de Engelsen zelfs op voorsprong. Wayne Rooney schoot binnen na voorbereidend werk van James Milner. Maar Brazilië hield toch nog een gelijkspel over aan de spectaculaire oefenwedstrijd, want in de 83ste minuut volleerde Paulinho een voorzet van Lucas Moura binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2.

Volgende week zondag komt Frankrijk op bezoek in Porto Alegre. Op zaterdag 15 juni start voor Brazilië het toernooi om de Confederations Cup met een wedstrijd tegen Japan. Ook Italië en Mexico maken volgende maand deel uit van Groep A. Engeland speelt pas op 14 augustus zijn volgende interland. Schotland is dan in Londen de tegenstander tijdens een oefenduel. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.