Brazilië sluit jaar voor WK af met zesde overwinning op rij

Met de winnende goal in de vriendschappelijke interland tegen Chili heeft AC Milan-spits Robinho (29) na een lange tijd van afwezigheid weer zijn kandidatuur voor de Braziliaanse nationale ploeg gesteld. De formatie van trainer Luiz Felipe Scolari zegevierde in Toronto met 2-1 en heeft inmiddels al zes duels op rij gewonnen.

Brazilië sluit jaar voor WK af met zesde overwinning op rij

Na de 5-0 zege van zaterdag op Honduras nam Brazilië, dat volgens Scolari volgend jaar zomer in eigen land wereldkampioen moét en gaat worden, het nu tijdens de trip door de Verenigde Staten op tegen Chili. Die ploeg had vrijdag nog knap met 2-0 gewonnen van Engeland op Wembley.

In zijn 92ste interland was het Robinho die de Seleçao de overwinning schonk. Uitblinker Neymar stond aan het begin van de aanval en de voorzet kwam uiteindelijk van Maicon. Met zijn rake kopbal maakte Robinho een einde aan een periode van ruim twee jaar zonder interlandgoal. Op 10 augustus 2011 maakte hij in het vriendschappelijke duel met Duitsland de winnende (2-1) vanaf de penaltystip.

Voorafgaand aan de 2-1 had spits Hulk De Goddelijke Kanaries   met een karakteristieke knal met zijn linkerbeen op voorsprong gezet. Eduardo Vargas had kort voor de treffer van Robinho de ploegen op gelijke hoogte gezet.

Door de overwinning sluit Brazilië het kalenderjaar 2013 uitstekend af. Met zes overwinningen op rij heeft Scolari, die in 2002 zijn land al  naar de wereldtitel leidde in Japan en Zuid-Korea, voorlopig alle twijfel weggenomen en lijkt Brazilië een van de grote favorieten voor de eindzege volgend jaar zomer. Zelf doet hij in ieder geval niets om de verwachtingen in het voetbalgekke land in te dammen en de resultaten geven hem daar voorlopig gelijk in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen