Braziliaanse keeper Doni geeft vals spel toe

Doni maakt zich weinig geliefd in Uruguay. De Braziliaanse doelman zorgde voor de beslissing tijdens de strafschoppenreeks in de halve finale van de strijd om de Copa América. Hij stopte de penalty van Diego Lugano en gaf vervolgens toe dat hij had vals gespeeld.

Braziliaanse keeper Doni geeft vals spel toe

'Ja, ik heb bewogen voordat de laatste strafschop werd genomen', bekende Doni. Er zat voor de keeper van AS Roma ook weinig anders op, want op diverse foto's was duidelijk te zien dat hij enkele meters voor zijn doel de bal tegenhield.

Onder meer de Argentijnse sportkrant Olé publiceerde een foto van de uitgekomen Doni, begeleid door scherpe teksten. 'Brazilië wint op karakter en dankzij een verraderlijke doelman' en 'Doni wierp zich op de voeten van Lugano'.

Dat Doni te vroeg was uitgekomen, was op het veld ook enkele Uruguayanen opgevallen. Doelman Fabian Carini spurtte direct naar de Colombiaanse scheidsrechter Oscar Ruiz toe, even later gevolgd door schlemiel Lugano. Het geklaag van de Uruguayanen leidde zelfs tot een opstootje toen enkele feestvierende Braziliaanse spelers zich er mee gingen bemoeien. <i>Olé: 'De keeper die verraderlijk snel uitkomt'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen