Braziliaanse bond kiest voor onervaren Dunga

Dunga krijgt de verantwoordelijkheid het geschonden blazoen van Brazilië op te poetsen. De 42-jarige oud-international heeft genoeg ervaring als speler, des te minder als trainer.

Braziliaanse bond kiest voor onervaren Dunga

'Ik wil de Braziliaanse ploeg geven wat ik als speler heb gebracht. Wilskracht, motivatie en de wil om te winnen zijn essentieel voor successen in het Braziliaanse shirt', maakte Dunga zijn speerpunt duidelijk.

De 91-voudig international begint aan zijn eerste klus als trainer. De wereldkampioen van 1994 treedt met zijn gebrek aan ervaring in de voetsporen van Falcao. Diens verblijf als bondscoach van Brazilië werd geen succes en duurde slechts een jaar.

De Braziliaanse bond (CBF) was op zoek naar een nieuwe bondscoach. Carlos Alberto Parreira lag onder vuur nadat Brazilië in de WK-kwartfinale strandde. De grote favoriet liet bovendien in Duitsland slechts sporadisch staaltjes van goed voetbal zien. Na terugkeer was het dan ook gedaan met Parreira als bondscoach. De CBF gaf uiteindelijk de voorkeur aan Dunga, die Vanderlei Luxemburgo en Paulo Autuori het nakijken gaf.

Bekijk hier al onze video's