Brama, Bulykin en Douglas beschikbaar voor Twente

FC Twente kan donderdag in de thuiswedstrijd van de play-offs om een ticket voor de groepsfase van de Europa League tegen Bursaspor beschikken over Wout Brama, Dmitry Bulykin en Douglas. Brama en Bulykin zijn hersteld van lichte blessures, terwijl Douglas (foto) geruchten over een vertrek heeft ontkend.

Brama, Bulykin en Douglas beschikbaar voor Twente

Brama ontbrak zondag nog tegen NEC met een enkelblessure, maar heeft de groepstraining inmiddels weer hervat. Bulykin klaagde na de 3-1 overwinning in Nijmegen over zijn linkerknie, maar is desondanks inzetbaar tijdens de return tegen Bursaspor, waarin Twente een 3-1 achterstand moet goedmaken.

Dat geldt ook voor Douglas. De 24-jarige in Brazilië geboren maar tot Nederlander genaturaliseerde verdediger, die deel uitmaakt van de voorselectie van Oranje-bondscoach Louis van Gaal, heeft een last-minute vertrek uit Enschede ontkend.

Linksback Nicky Kuiper heeft de groepstraining na afwezigheid van een maand eveneens hervat. Het Europese duel van aanstaande donderdag komt voor de van een liesblessure herstelde verdediger nog te vroeg. Hij zal volgende week maandag zijn eerste minuten maken bij de beloftes.

Twente-trainer Steve McClaren moet het voorlopig nog wel stellen zonder de langdurig geblesseerde Nacer Chadli en Andreas Bjelland. Chadli is door een spierscheuring in zijn bovenbeen minimaal een maand afwezig, Bjelland heeft zeker twee maanden nodig om te revalideren van een stressfractuur in een middenvoetsbeentje. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's