Bradford verrast Charlton

Bradford City heeft Charlton Athletic een verrassende nederlaag toegebracht. De gedoodverfde degradant versloeg de middenmoter in het Premiership met 2-0.

Bradford City verdiende op basis van de tweede helft de overwinning. Charlton, dat nog een (kleine) kans heeft op UEFA Cup-voetbal, moest een antwoord schuldig blijven. Vooral in de tweede 45 minuten liet de thuisploeg zien dat het met een opgeheven hoofd afscheid wil nemen van het Premiership. De beloning kwam pas in de slotfase. Robbie Blake bracht Bradford op voorsprong. De middenvelder benutte een strafschop. Gunnar Halle was binnen de beruchte lijnen onderuit getrokken. Charlton kon de nederlaag niet meer voorkomen en moest zelfs nog een tweede Bradford-treffer incasseren. Benito Carbone tekende tien minuten voor het einde voor de eindstand en verzekerde Bradford van de vierde overwinning dit seizoen.