Braber schiet Willem II in heet potje langs Moeskroen

Willem II heeft tijdens zijn oefencampagne een keurige overwinning geboekt op Moeskroen-Péruwelz (1-3), een duel dat misschien iets te letterlijk op het scherp van de snede werd gespeeld.

De tegenstander, actief in de hoogste afdeling van België, begint bovendien twee weken eerder aan de competitie dan de Tilburgers. Maar van een achterstand in de voorbereiding voor het elftal van Jurgen Streppel was binnen de lijnen weinig te merken.

Stijn Wuytens zette de Tricolores al snel op voorsprong, waarna de potjes overkookten. Na een aantal stevige overtredingen van de Belgen ging Marin Jakolis flink over de schreef. Hij trapte Freek Heerkens na, wat hem na 25 minuten rood opleverde. Na een klein oponthoud controleerde Willem II de wedstrijd tot aan de rust.

De Tilburgers herstelden na de gelijkmaker van Francois Marquet de marge snel weer via Robert Braber (foto), na goed voorbereidend werk van Lesly de Sa. Diezelfde De Sa kon na een tackle van achteren op een Moeskroen-speler met rood vertrekken, maar Braber toonde daarna ook op eigen kracht een doelpunt te kunnen forceren. Met een stiftje stelde hij vlak voor tijd de zege veilig.

Willem II oefent de komende weken nog tegen twee Turkse clubs: Osmanlispor en Sivasspor. Alles over de voorbereiding staat hier.