Boze De Boer: 'Geen idee waarom we de kluts kwijtraakten'

Frank de Boer verontschuldigde zich tegenover alle fans die naar het stadion waren gekomen om de blamage van Internazionale in de Europa League tegen Hapoel Beer Sheva (0-2) te zien. De voormalig trainer van Ajax tastte in het duister over de oorzaak van het verlies.

Er leek voor Inter geen vuiltje aan de lucht. Totdat Miguel Vítor en Maor Buzaglo na rust binnen een kwartier twee keer scoorden. 'Net als tegen Pescara (2-1 zege, red.) raakten we een beetje de kluts kwijt toen we op achterstand kwamen. Ik snap niet hoe we dat kunnen hebben laten gebeuren, omdat we de wedstrijd onder controle hadden en er nog genoeg tijd was om ons te herstellen', reageerde De Boer na zijn tweede nederlaag als Inter-coach bij Sky Sport Italia.

In plaats van zich te herpakken gaf Inter de wedstrijd totaal uit handen, tot woede van De Boer. 'Ik ben boos, omdat ik ervan overtuigd was dat we de eerste goal hadden kunnen maken. Daar hadden we ook de kansen voor'. De onder druk staande trainer wanhoopt nog niet. 'Ik heb er vertrouwen in dat we ons kunnen verbeteren. We begonnen weer goed te spelen in de laatste twintig minuten en creëerden kansen. De spelers probeerden zich terug te knokken.'

De Boer houdt dan ook vast aan zijn filosofie in aanloop naar de Derby d'Italia van zondag tegen landskampioen Juventus. 'Ik weet zeker dat we Juventus pijn kunnen doen als we in onszelf geloven. Als we minder vaak balverlies lijden, kunnen we meer controle krijgen en meer kansen creëren. Tijdens periodes in de tweede helft zag ik het voetbal dat ik wil zien. Het enige dat we nu vooral niet moeten doen is onze filosofie overboord gooien, omdat we onder druk staan.'

Slippertje
In Italiaanse media verschenen donderdag verhalen dat de selectie van Inter het niet eens zou zijn met de speelwijze van De Boer. 'De trainer is laat bij de club gekomen', reageerde Andrea Ranocchia op die geruchten. 'Het is nooit makkelijk om te wennen aan de ideeën van een nieuwe trainer als je een druk speelschema hebt en weinig tijd om te trainen. Ik weet niet wat het probleem is, maar zo'n wedstrijd als deze mag je niet verliezen. We zullen dit slippertje goedmaken tegen Juve.'