Boze Cocu: 'Van onszelf verloren en door ondergrens gezakt'

Phillip Cocu was boos op zijn elftal. De trainer van PSV vond dat zijn team uit tegen SC Heerenveen door de ondergrens zakte, wat resulteerde in een terechte 1-0 nederlaag.

'Ik ben heel erg boos', vertelde Cocu aan FOX Sports. 'Vooral over de instelling, de absolute wil om te winnen was er niet. Dat heb ik in de rust ook gezegd, dat je zo geen wedstrijd gaat winnen. We maken geen enkele aanspraak op een resultaat. We hebben van onszelf verloren en zijn in de eerste helft door de ondergrens gezakt.'

'Toen we tegen tien man kwamen, kregen we de kans om in de wedstrijd te komen', sprak Cocu over de rode kaart van Stefano Marzo in de 33ste minuut. 'Maar we waren te onmachtig om Heerenveen pijn te doen. Dan moet je een punt eruit slepen, maar door een hele domme actie van Joshua Brenet wordt het weer tien tegen tien. Bij een spaarzaam moment van Heerenveen in de tweede helft gaat de bal er ook nog in. Dat was heel erg slecht van ons.'

Cocu had complimenten over voor het spel van de tegenstander. 'Heerenveen gooide zijn ziel en zaligheid erin. Wij reageerden en anticipeerden slechts op hun spel. Zij speelden geweldig, ook toen ze met tien man kwamen te staan.'

Afspraken
Aanvoerder Georgino Wijnaldum moest ook erkennen dat de nederlaag terecht was. 'Heerenveen was gewoon beter en feller. We hadden bepaalde dingen afgesproken en dat gebeurde niet. Waarom het niet lukte vandaag? Dat weet ik niet.'