PSV bezig aan sterke reeks buiten het Philips Stadion

Reacties

● SC Heerenveen–PSV stond 22 keer eerder op het programma. De Friezen wonnen vijf van die ontmoetingen (G6, V11).

PSV bezig aan sterke reeks buiten het Philips Stadion

● Heerenveen won de twee meest recente duels met PSV in het Abe Lenstra Stadion; het was de eerste keer dat de club uit Friesland twee thuiswedstrijden op rij tegen de Eindhovenaren de drie punten pakte.

● Heerenveen is ongeslagen in zijn laatste drie Eredivisie-duels met PSV (W2, G1 – thuis en uit), nadat de drie ontmoetingen daarvoor met 5-1 verloren gingen.

● Vorig seizoen vielen vier van de vijf doelpunten in de twee ontmoetingen tussen Heerenveen en PSV in het laatste kwartier.

● SC Heerenveen verloor slechts een van zijn laatste negen thuiswedstrijden (W6, G2 - alle competities) en hield in deze reeks vijf keer de nul.

● De Friezen staan op 249 nederlagen in de Eredivisie. Ze verloren alleen vaker van Ajax (26) dan van PSV (25).

● Dwight Lodeweges won als trainer nog nooit van zijn voormalige club PSV: uit zes ontmoetingen pakte hij twee punten (G2, V4).

● PSV won negen van zijn laatste elf uitwedstrijden (V2 - alle competities) en wist in deze reeks slechts één keer niet te scoren: uitgerekend in Heerenveen (3-0), de grootste nederlaag van de Brabanders in dit kalenderjaar.

● Luuk de Jong maakte drie doelpunten in zijn laatste twee Eredivisie-duels met SC Heerenveen. Hij deed dat namens FC Twente.

● Het enige doelpunt van PSV in dit Eredivisie-seizoen dat niet door een Nederlander werd gemaakt was een treffer van Aleksandar Damcevski (NAC Breda) in eigen doel.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.