Boymans verkozen tot beste speler van de Jupiler League

Reacties

Ruud Boymans is verkozen tot beste speler van de Jupiler League. De clubtopscorer van kampioen Willem II ontving dinsdag de zogeheten Gouden Stier, de trofee die bij de eervolle prijs hoort.

Boymans verkozen tot beste speler van de Jupiler League

De AZ-huurling kwam dit seizoen tot 27 goals in 36 competitiewedstrijden. Dat bleek voor de 24-jarige spits voldoende om met de eretitel aan de haal te gaan. Bruno Andrade (Willem II), Lars Veldwijk (Excelsior), Yoëll van Nieff (FC Dordrecht, nu FC Groningen) en Paul Gladon (FC Dordrecht) grepen naast de prijs. Boymans is overigens geen topscorer geworden in de Jupiler League. Dat werd Veldwijk, die besloot met dertig goals achter zijn naam.

Van Nieff mocht zich als troost wel het beste talent van het voorbije seizoen noemen. De middenvelder vertolkte bij Dordrecht in de eerste seizoenshelft een cruciale rol, maar werd daarop in de winterstop door zijn eigenlijke werkgever FC Groningen teruggehaald naar het hoge noorden. Dordrecht verloor in de maanden daarna de koppositie aan Willem II.

Jurgen Streppel werd verkozen tot beste trainer. Hij behaalde zoals vermeld met de Tilburgers de titel en mag zich zodoende weer opmaken voor Eredivisievoetbal.

AZ
De kans dat Boymans daar namens Willem II bij is, is klein. Het contract van Boymans bij AZ loopt tot medio 2015. Earnest Stewart, technisch directeur van AZ, vertelde onlangs aan VI dat de spits voor zijn kans wil gaan in Alkmaar: 'We hebben nog niet alle details over de selectie met Marco besproken, maar gaan ervan uit dat Ruud komende zomer gewoon bij ons terugkeert. Zeker nu er een nieuwe trainer is. Ik heb begrepen dat Boymans graag onder Van Basten wil werken.'

Boymans zei zelf kort na het binnenslepen van de titel met Willem II: 'Misschien wel, misschien niet. Ik voel me hier heel goed, dus wat dat betreft zou het mooi zijn bij Willem II te blijven. Aan de andere kant kan ik voor mijn kans gaan bij AZ, want daar is nu net een nieuwe trainer aangesteld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.