Boyd is Burley beu en stopt als Schots international

Het Nederlands elftal hoeft bij de analyses over Schotland geen rekening te houden met Kris Boyd. De 25-jarige spits wenst voorlopig niet uit te komen voor zijn land.

'Ik hoop ooit het Schotse shirt weer te dragen, maar ik zal niet meer spelen onder leiding van George Burley', aldus Boyd. De vijftienvoudig international (zeven goals) is ontevreden over zijn reserverol bij de nationale ploeg. Zaterdag tegen Noorwegen bleef hij negentig minuten op de bank.

Bondscoach Burley is teleurgesteld over de beslissing van Boyd. 'Ik zal zijn keuze respecteren, maar ik vind dat zijn besluit op een ongelukkig moment komt. We zitten midden in een belangrijke fase van de WK-kwalificatie.'

Burley koos er tegen Noorwegen voor om Chris Iwelumo als invaller te laten debuteren en Boyd op de bank te houden. 'Iwelumo had acht keer gescoord in zes duels bij Wolverhampton Wanderers, terwijl Boyd geen vaste waarde is bij Glasgow Rangers', verdedigde Burley zijn keuze.

Wrang voor de bondscoach en Iwelumo was dat de dertigjarige debutant de grootste kans van de wedstrijd onbenut liet. Van een meter afstand mikte hij naast het lege doel van de Noren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen