Boutahar en speler Van Gaal aangeklaagd voor matchfixing

Reacties

Het Spaanse voetbal schudt op zijn grondvesten. Het Openbaar Ministerie heeft een megarechtszaak aangekondigd tegen de 41 spelers en officials die in 2011 betrokken waren bij het vermeend fixen van het duel Levante-Real Zaragoza (1-2).

Boutahar en speler Van Gaal aangeklaagd voor matchfixing

Onder de aangeklaagden bevinden zich onder meer toenmalig Zaragoza-spelers Ander Herrera (nu Manchester United van manager Louis van Gaal), Gabi (Atlético Madrid, foto) en Rotterdammer Saïd Boutahar (Al Shamal). Door het resultaat op de laatste speeldag van het seizoen 2010/11 speelde Zaragoza zich veilig en daalde Deportivo La Coruña af naar de tweede divisie. Het OM beschuldigt Zaragoza ervan de spelers van Levante 965.000 euro te hebben betaald om de overwinning 'veilig te stellen'.

Volgens het OM waren vrijwel alle spelers van Levante en Zaragoza op de hoogte van het vuile spel, dat het hoge aantal aangeklaagden verklaart. Onder hen bevindt zich ook een handvol bestuurders van met name Zaragoza.

De openbare aanklager haalde na het noemen van de aangeklaagden specifiek uit naar toenmalig Zaragoza-spelers Gabi, Leonardo Ponzio en Jorge López, die een leidende rol zouden hebben gespeeld bij het fixen van de wedstrijd. Volgens het OM was het trio tussenpersoon tussen de selectie van Zaragoza en andere partijen die bij de omkoping betrokken waren.

Spelers die schuldig bevonden worden door de rechter kunnen een gevangenisstraf van maximaal vier jaar krijgen, alsmede een schorsing van één tot zes jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.