Boulahrouz: 'Verdedigend heb ik mijn mannetje gestaan'

Reacties

Uitgerekend tegen de club die hij in het seizoen 2007/08 een jaar op huurbasis diende, maakte Khalid Boulharouz zijn debuut als basisspeler voor Feyenoord. De 32-jarige ex-international had tot dusverre alleen drie keer als invaller meegedaan en begon dat na rust te voelen in het thuisduel met Sevilla.

Boulahrouz: 'Verdedigend heb ik mijn mannetje gestaan'

Boulahrouz kreeg van trainer Fred Rutten de voorkeur boven de negentienjarige Rick Karsdorp, waarschijnlijk om Sevilla's captain José Antonio Reyes in toom te houden. De Kannibaal raakte er niet door in de war. 'Ik heb me goed op dit duel kunnen voorbereiden, omdat ik deze week al vrij vroeg wist dat ik tot het basisteam behoorde. Ik denk dat ik in verdedigend opzicht goed mijn mannetje heb gestaan', vertelde hij na afloop aan het ANP.

Boulahrouz kwam door een knieblessure nog nauwelijks aan spelen toe sinds hij afgelopen zomer transfervrij neerstreek in De Kuip. In de duels met Besiktas, HNK Rijeka en Vitesse had hij in totaal pas 72 minuten meegespeeld. 'In de tweede helft had ik even wat last van vermoeidheid. Daardoor leverde ik zomaar een paar ballen in. Dat mag natuurlijk niet gebeuren', aldus de voormalige verdediger van onder meer RKC Waalwijk, Hamburger SV en Chelsea.

Boulahrouz was echter ervaren genoeg om te weten waar zijn taken lagen in het duel met zijn oude werkgever. 'Ik besefte dat ik mezelf niet moest opblazen door me steeds in te schakelen in de opbouw. Ik heb me toen weer meer op mijn verdedigende taken gericht. Dat is toch mijn basis in zo'n belangrijke wedstrijd. Van daaruit moet ik verder groeien. Ik denk dat ik voor deze wedstrijd de goede balans heb gevonden.'

Omdat Sven van Beek en Terence Kongolo het als centraal duo uitstekend doen – Feyenoord hield al zes wedstrijden op rij de nul – lijkt het erop dat Boulahrouz voorlopig niet in aanmerking komt voor een rol in de as. 'Mocht het zo zijn dat ik als rechtsback moet blijven spelen, ga ik me daar zeker op focussen. Of dat zondag tegen PSV ook het geval is, weet ik niet. Daarvoor moet je bij de trainer zijn. Ik hoop weer een nieuwe kans te krijgen. Ik ben in elk geval weer helemaal fit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.