Boulahrouz: 'Kan ontzettend genieten van de ontwikkeling van onze verdedigers'

Reacties

Weet je nog dat we ons in Nederland druk maakten over het gebrek aan goede verdedigers? Deze vraag stelden we aan Khalid Boulahrouz, die na een rijke spelerscarrière zijn blik werpt op de verdedigers van Oranje.

Boulahrouz: 'Kan ontzettend genieten van de ontwikkeling van onze verdedigers'
© Pro Shots

Boulahrouz kwam als verdediger onder andere uit in de Eredivisie, Bundesliga en La Liga en speelde namens Oranje op drie verschillende eindtoernooien. De inmiddels gestopte Boulahrouz weet dus waar hij over praat. 'De ontwikkeling van onze verdedigers, daarvan kan ik ontzettend genieten', zegt de kersvers jeugdtrainer van AZ in gesprek met VI.

Vooral Virgil van Dijk maakt indruk op Boulahrouz. De verdediger van Liverpool is normaal gesproken aanvoerder van Oranje, maar Van Dijk is niet op tijd hersteld van een knieblessure om mee te doen op het EK. Boulahrouz ziet dat bondscoach Frank de Boer genoeg troeven heeft achterin. 'Wat dacht je van Matthijs de Ligt. Een beest van een kerel, fysiek én mentaal geweldig. En Stefan de Vrij: nog altijd een beetje ondergewaardeerd in Nederland, maar compleet op waarde geschat in Italië.'

'Stuk voor stuk zijn het gasten die heel veel in zichzelf en in hun carrière investeren', gaat Boulahrouz verder. 'Waardoor je ze steeds iets beter ziet worden. Die ontwikkeling vind ik het allermooiste om te zien. Zelfs als je al ontzettend goed bent nóg meer van jezelf eisen.'

Naast zijn visie op de verdedigers van Oranje sprak Boulahrouz zich in gesprek met VI ook uit over onder andere zijn eigen carrière als speler én trainer en Mohamed Ihattaren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.