FC Utrecht denkt slag met Swansea te winnen

Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht, is positief over de uitkomst van het geschil met Swansea City over de transfer van Michel Vorm. 'Het is nu afwachten, maar we zijn heel positief gestemd over de uitspraak.'

FC Utrecht denkt slag met Swansea te winnen

Swansea verkocht onlangs doelman Michel Vorm aan Tottenham Hotspur. In de zomer van 2011 werd de nu dertigjarige goalie bij FC Utrecht weggekaapt voor een minimaal bedrag, waarbij de Domstedelingen een doorverkooppercentage bedongen.

Swansea dacht deze zomer met een ingewikkelde ruilconstructie met Tottenham Hotspur het bedongen doorverkooppercentage te kunnen verwaarlozen, maar FC Utrecht heeft de zaak inmiddels aangekaart bij de FIFA.

De Domstedelingen hebben hebben het tweede verweer via een advocaat ingediend en verwachten binnenkort uitsluitsel. Het uitgangspunt is nog altijd dat er een vergoeding vanuit Wales ontvangen zal worden.

'Iedereen die we spreken in de internationale voetbalwereld erkent dat dit zaakje stinkt', zei Van Schaik in gesprek met Voetbal International. 'Als dit niet wordt gecorrigeerd, is het einde zoek en gaat het hele systeem met doorverkooppercentages op de schop.'

Bekijk hier al onze video's