Boulahrouz debuteert met gelijkspel, John valt in en wint

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

Khalid Boulahrouz debuteerde met een doelpuntloos gelijkspel uit bij Odense BK voor zijn nieuwe club Brøndby IF • De Nederlandse verdediger stond in de basis bij zijn nieuwe werkgever en maakte de negentig minuten vol • Aan de kant van Odense viel ex-Ajacied Darko Bodul na 69 minuten in • Door het gelijkspel klom Brøndby van de elfde en voorlaatste plaats naar plek tien • Odense is de nummer vier van Denemarken •

• Met Ola John als invaller boekte Benfica zondagavond een 2-0 overwinning op Nacional Madeira • De vleugelspits kwam na 82 minuten binnen de lijnen, toen de club uit Lissabon via Guilherme Siqueira en Oscar Cardozo de eindstand al op het scorebord had gezet • Door de overwinning klom Benfica naar de derde plaats •

• Met Jeremain Lens als invaller boekte Dinamo Kiev een zwaarbevochten 1-0 thuisoverwinning op Illichivets Mariupol • Lens kwam na 64 minuten binnen de lijnen en zag zes minuten later zijn ploeggenoot Andriy Yarmolenko de rode kaart krijgen • Desondanks pakte Dinamo de drie punten, want zes minuten voor tijd besliste Oleg Gusev het duel met een benutte strafschop • Door de overwinning klimt Dinamo naar de vierde plaats, maar de achterstand op koploper Metalist Kharkiv is met negen verliespunten nog altijd bijzonder fors •

Huub Stevens boekte met PAOK Saloniki een 3-0 overwinning uit bij Panthrakikos • Door de overwinning klimt PAOK naar de tweede plaats in de Griekse Super League • Net als koploper Olympiakos Pireaus heeft PAOK 22 punten, maar de lijstaanvoerder komt zondagavond nog in actie • Stevens is met PAOK bezig aan een bijzonder succesvolle reeks, want de club is al elf wedstrijden op rij zonder verlies, waaronder het Europa League-duel met AZ in Alkmaar (1-1) van 3 oktober •

• Het Racing Genk van Mario Been steeg naar de tweede plaats in de Belgische competitie dankzij een 2-0 overwinning uit tegen directe concurrent Club Brugge •  Jelle Vossen nam kort voor rust de openingstreffer voor zijn rekening en Khaleem Hyland verdubbelde even voor tijd de marge in het voordeel van Genk • Door de driepunter neemt Genk de tweede plaats over van Club, dat naar de derde plaats zakt • Koploper Standard Luik heeft twee punten meer dan Genk en speelde één wedstrijd minder • Zondagavond spelen De Rouches uit tegen het Anderlecht van John van den Brom en Bram Nuytinck •

• Celtic verstevigde zijn koppositie in de Schotse Premier League dankzij een 2-1 overwinning op bezoek bij Partick Thistle • De club van basisspeler Virgil van Dijk en de geblesseerde Derk Boerrigter zegevierde dankzij doelpunten van Georgios Samaras en Amido Baldé • Door de zege vergrootte Celtic zijn voorsprong op nummer twee Aberdeen tot zes punten, terwijl het ook nog eens een wedstrijd minder speelde •