Boukhari geeft Sparta nieuwe hoop op promotie

Reacties

Sparta Rotterdam heeft NEC bij de hervatting van het gestaakte nacompetitieduel een tik gegeven. Nourdin Boukhari zorgde voor de verrassing op Het Kasteel (1-0).

Boukhari geeft Sparta nieuwe hoop op promotie

Ook in de een dag uitgestelde tweede helft had NEC moeite het intrinsieke krachtsverschil met de nummer zestien van de Jupiler League te laten zien. Sparta kwam bijna een etmaal na het staken van de wedstrijd vanwege de door de hevige regen onbespeelbare grasmat sterker voor de dag.

De kwalitatief hoger ingeschatte Eredivisionist legde het af tegen het enthousiasme van Sparta. De Nijmeegse formatie kon in aanvallend opzicht nauwelijks iets uitrichten op het zompige veld, terwijl de thuisploeg dreigend opdook voor het doel van keeper Kalle Johnsson.  

In de 64ste minuut werd dat onderstreept door een kans voor Nourdin Boukhari. De routinier zag zijn kopbal na een voorzet van Donovan Slijngard op de lat eindigen. De beloning voor de ploeg van trainer Gert Kruys kwam pas in de slotfase.

Danzell Gravenberch stond met een fout aan de basis van de winnende treffer. De NEC-back verkeek zich volledig op de bal, die uiteindelijk via Huseyin Dogan voor de voet van Boukhari kwam. Die zorgde voor feest op Het Kasteel door met rechts de 1-0 op het scorebord te brengen. Het was de eerste zege van Sparta op eigen veld in 2014.

NEC, dat bij een 0-0 stand gevaarlijk was via Alireza Jahanbaksh en de ingevallen Michael Higdon, heeft zondag in de eigen Goffert de kans de achterstand goed te maken om hoop te houden op een langer verblijf in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.