Botteghin wil naar Feyenoord: 'Dat lijkt me logisch'

Reacties

Als het aan verdediger Eric Botteghin ligt verruilt hij FC Groningen spoedig voor Feyenoord. Zijn trainer Erwin van de Looi is echter niet zo happig om de Braziliaan te laten gaan.

Botteghin wil naar Feyenoord: 'Dat lijkt me logisch'

Beide clubs hebben de gesprekken over Botteghin over het duel om de Johan Cruijff Schaal heen getild. 'Maar of ze vanavond of morgen gaan praten, weet ik niet', sprak Bottgehin zondagavond na de 3-0 nederlaag tegen PSV tegenover Voetbal International. Wel herhaalde hij de stap naar Feyenoord absoluut te zien zitten.

'Ik ben naar Nederland gekomen om het maximale uit mijn carrière te halen en dit is een geweldige kans voor me. Ik wil dolgraag een stap maken, dat lijkt me duidelijk', sprak hij. 'Ik heb hier drie geweldige jaren gehad en heb een goede band met de fans en alle mensen bij de club. Maar het lijkt me logisch dat je als voetballer stappen wil maken. Ik denk dat de mensen in Groningen dat wel zullen begrijpen.'

Trainer Erwin van de Looi is – na het vertrek van Maikel Kieftenbeld en Tjaronn Chery – niet zomaar van plan om zijn volgende sterkhouder óók te laten gaan. 'Clubs als FC Groningen leven van het opleiden en verkopen van spelers. Bij een transfer moet je er alleen wél voor zorgen dat de vervanger klaarstaat. En die hebben wij niet. Met Jesper Drost als vervanger voor Tjaronn Chery hebben we dat bijvoorbeeld uitstekend ingevuld, maar sommige spelers hebben kwaliteiten die niet zomaar voorhanden zijn.'

En daarmee doelt Van de Looi op Botteghin. 'Hij is sterk in de duels, heeft kopkracht… Tja, zoek maar eens een vervanger. Ik ben zeker niet naïef, misschien praten we over twee dagen of over een week wel anders. Maar ik ga er nog steeds van uit dat Eric volgende week tegen FC Twente bij ons op het wedstrijdformulier staat.' Wel heeft de trainer een noodscenario. 'Maar ik ga geen namen noemen, ik heb geen zin om mensen wakker te maken.' (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.