Bosz ziet in Dolberg meer een nummer 9 dan in Cassierra

Reacties

Mateo Cassierra heeft met zijn optreden tegen Sparta Rotterdam bewezen uit de voeten te kunnen als spits, maar Kasper Dolberg heeft een streepje voor op de Colombiaanse nieuweling voor die positie.

Bosz ziet in Dolberg meer een nummer 9 dan in Cassierra

Ajax-trainer Peter Bosz kreeg zondag in het duel met Sparta Rotterdam een bevestiging van zijn beeld van Cassierra, die zijn Eredivisie-debuut opluisterde met een doelpunt. 'Je merkt aan alles dat het een heel goede speler is', vertelde de Ajax-trainer op de clubwebsite.

'Op trainingen en in de wedstrijden zie je dat hij een slimme speler is. Ik hou van intelligente voetballers en dat is hij. Dat zie je aan hoe hij positie kiest, hoe hij tussen linies loopt en hoe hij zich aanbiedt.'

Toch is Cassierra niet de beoogde nummer 9. Bosz liet de Colombiaan zondag als spits aan de aftrap komen, omdat de achttienjarige Kasper Dolberg rust werd gegund na zijn optredens tegen PAOK in de jacht op een Champions League-ticket.

'Het zijn alle twee goede spelers, maar op een andere manier', zei Bosz. 'Beiden hebben andere kwaliteiten. Als ik naar het schot alleen kijk, Dolberg heeft een waanzinnig hard schot. Dat heeft Mateo weer niet. Maar hij loopt weer heel slim tussen linies.'

'Ik zie in Kasper op dit moment meer een echte nummer 9. Cassierra groeit daar uiteindelijk ook naartoe omdat hij een heel slimme speler is, maar hij is nu iemand die meer eromheen speelt of eronder', aldus Bosz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.