Sinkgraven helpt Ajax aan de overwinning bij Sparta

Reacties

In navolging van PSV en Feyenoord is ook Ajax aan het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen met een zege. Promovendus Sparta Rotterdam werd verslagen, mede dankzij een goal en een assist van Sinkgraven: 1-3.

Sinkgraven helpt Ajax aan de overwinning bij Sparta

Peter Bosz verraste woensdag op bezoek bij PAOK Saloniki nog met zijn keuze voor een 3-5-2-systeem, maar koos op Het Kasteel voor de vertrouwde 4-3-3-formatie. Dat leverde kansen op voor Daley Sinkgraven en Anwar El Ghazi. Het duo had op bezoek bij de promovendus een belangrijk aandeel in de Ajax-treffers. Al in de vijfde minuut deed El Ghazi van zich spreken in het duel met zijn oude club. De rechtsbuiten gaf perfect voor op Davy Klaassen, die de bal met zijn hoofd richting de verre hoek stuurde: 0-1. Zo kreeg Ajax de start waar het op hoopte.

Sparta kwam al snel met een antwoord, met dank aan Nemanja Gudelj. De middenvelder veranderde een vrije trap van Ryan Sanusi van richting en bracht Jasper Cillessen zo in de problemen. De Ajax-doelman kon de bal niet meer keren: 1-1. Het tempo lag bij de Amsterdammers vervolgens te laag om Sparta vaak in de problemen te brengen, al mocht de thuisploeg niet klagen bij een kans voor Mateo Cassierra, die in de punt van de aanval de voorkeur kreeg boven Kasper Dolberg. De Colombiaan zag zijn kopbal eerst tegen de rechterpaal belanden en vervolgens nog de linkerpaal raken.

De negentienjarige spits had in de 65ste minuut meer geluk bij de afwerking. Na een steekpass van Sinkgraven verscheen Cassierra oog in oog met doelman Roy Kortsmit. De nieuwe Ajax-aanvaller tikte eenvoudig binnen en tekende zo voor zijn eerste Eredivisie-treffer. Zo nam Ajax verder afstand van Sparta. Tien minuten eerder had de ploeg van Bosz wederom de leiding genomen. Een doelpoging van Cassierra werd geblokt, waardoor de bal voor de voeten van Sinkgraven viel. De linksbuiten knalde hard binnen: 1-2.

Ajax controleerde, zocht naar een vierde treffer zonder veel risico te nemen en kwam niet meer in de problemen. Sparta kon lange tijd geen vuist maken, maar mocht in de slotfase wel met een man meer op zoek naar de aansluitingstreffer. Scheidsrechter Kevin Blom gaf Joël Veltman zijn tweede gele kaart nadat de Ajax-verdediger een duel met ex-Ajacied Zakaria El Azzouzi met een hoog geheven been aanging. De rode kaart was voor Bosz de reden om El Ghazi naar de kant te halen en Heiko Westermann als invaller zijn competitiedebuut te laten maken.

Het had allemaal geen invloed meer op de tussenstand. Ajax trok de 3-1 voorsprong over de streep en mag de goede competitiestart volgende week tegen Roda JC Kerkrade proberen een vervolg te geven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.