Bosz wil vermijden dat hij in rijtje met Cruijff en Blind komt

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor de confrontatie tussen Ajax en Roda JC Kerkrade in De Arena.

Bosz wil vermijden dat hij in rijtje met Cruijff en Blind komt
Speelronde: 2
Aftrap: zaterdag 13 augustus, 19.45 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• Ajax beleefde afgelopen weekeinde een foutloze ouverture door met 1-3 bij Sparta Rotterdam te winnen. Roda JC Kerkrade pakte in eigen huis een punt tegen Heracles Almelo: 1-1.

• Van de voorgaande 42 thuisduels met Roda JC zette Ajax er 34 in winst om. De Limburgers sleepten vijf keer een gelijkspel uit het vuur en stapten drie keer als winnaar van het veld.

• Een van de Roda JC-zeges dateert uit het seizoen 1999/2000. Door een benutte vrije trap van Mark Luijpers trokken de Limburgers aan het langste eind: 1-2. Cristian Chivu kreeg in die wedstrijd een rode kaart.

• De laatste tijd presteert Roda JC minder sterk tegen Ajax. De ploeg uit Kerkrade wacht al veertien competitieduels (uit en thuis) op een zege tegen de Amsterdammers. Tegen geen enkele club wacht Roda JC langer op een overwinning.

Jairo Riedewald heeft goede herinneringen aan Roda JC.
Jairo Riedewald heeft goede herinneringen aan Roda JC.

• Peter Bosz wil voorkomen dat hij in een rijtje belandt met Johan Cruijff en Danny Blind. Zij waren de enige coaches die bij hun competitiedebuut namens Ajax verloren in eigen huis. Beide keren was PSV de opponent.

Mateo Cassierra trof afgelopen weekeinde doel tegen Sparta Rotterdam. De laatste Ajax-speler die in zijn eerste twee competitiewedstrijden het net vond, was Derk Boerrigter in 2011.

Jairo Riedewald maakte tot nu toe drie competitiegoals tijdens zijn loopbaan en telkens was Roda JC het slachtoffer, tweemaal in de Eredivisie (in 2013 bij zijn debuut) en één keer in de Jupiler League bij Jong Ajax.

• Sinds de jaarwisseling pakte Roda JC in negen uitwedstrijden veertien punten. De negen thuisduels leverden daarentegen slechts vijf punten op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.