Bosz prijst Traoré: 'Dit zijn acties die hij heeft'

Bertrand Traoré heeft zich zondag bij zijn Ajax-rentree direct onderscheiden. Trainer Peter Bosz ziet een goede ontwikkeling én nog ruimte voor verbetering bij de aanvaller uit Burkina Faso.

Bosz was gelukkig met de goal van Traoré op slag van rust, waarmee de ban tegen het stugge Sparta Rotterdam (2-0) werd gebroken. De trainer had zijn aanvaller na zijn terugkeer van de strijd om de Afrika Cup wat onwennig zien starten.

'In het begin was het nog even wennen, maar dit zijn acties die hij heeft. Gelukkig breekt hij het voor ons open. Er stonden toch nog de nodige mensen voor zijn neus', aldus de Ajax-trainer tegen FOX Sports over de 1-0 van Traoré. 'In de eerste vijf minuten leed hij twee keer gevaarlijk balverlies. Daarin zie je dat hij nog niet die vastigheid heeft die hij normaal heeft.'

Bosz ziet op andere vlakken wel een goede ontwikkeling bij de aanvaller uit Burkina Faso. 'Traoré en Amin Younes zijn spelers die op de vierkante meter, misschien wel op de halve vierkante meter, iemand kunnen passeren. Op zich vinden ze het ook niet erg om uit stilstand een actie te maken. Maar je moet niet voorspelbaar worden en het iedere keer doen. Wat dat betreft was Bertrand een stuk beter dan begin dit seizoen. Nu had hij ook diepte zonder de bal.'

Traoré zette Ajax met zijn treffer op het spoor van een overwinning op Sparta. 'Achteraf hebben we wel gemakkelijk gewonnen', stelde Bosz. 'In de eerste helft hadden we wel de controle zonder dat we veel kansen kregen. Na rust zie je Sparta steeds vermoeider raken. Daardoor ontstaat er meer ruimte en hebben we ook kansen gecreëerd. Maar dan moet je ze wel afmaken.'