Bosz: 'Lachwekkend, dit kan zelfs tegen NAC Breda niet'

Vitesse had het betere van het spel tegen NAC Breda en ook de beste kansen, maar een blunder van doelman Piet Velthuizen zorgde ervoor dat de Bredanaars toch met een punt uit Arnhem vertrokken. 'Lachwekkend', brieste trainer Peter Bosz na afloop.

Marko Vejinovic zette Vitesse tot twee keer toe op voorsprong (uit strafschop en vrije trap), maar tot twee keer toe was het Adnane Tighadouini die NAC Breda terug in de wedstrijd bracht. 'Dit moet je natuurlijk winnen', beweerde een getergde Bosz voor de camera's van FOX Sports.

'Ik vond bij rust de 1-0 voorsprong een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld, maar de tweede helft was niet onze beste helft van het seizoen. We speelden slecht voetbal in een laag tempo, gaven de tegenstander de mogelijkheid te counteren. We stonden gewoon niet goed.'

Lachwekkend
'De doelpunten hebben we op lachwekkende wijze weggegeven', zette de coach zijn frustratie van zich af. 'Bij de 1-1 leverde Marko (Vejinovic, red.) de bal gewoon in en ik denk dat Piet (Velthuizen, red.) zelf wel weet dat hij die bal tegen had moeten houden. Dan moet je er wel heel veel scoren, wil je de wedstrijd nog winnen. Dit kan zelfs tegen NAC niet.'

Velthuizen erkende voor de camera's van de NOS dat hij verantwoordelijk was voor het puntenverlies en trok het boetekleed aan. 'Ik dacht niet dat de bal naast ging. Ik wilde 'm pakken, maar de bal gleed onder mijn arm door. Dit mag ik mezelf aanrekenen. Een verschrikkelijk moment, al hoort het bij het keepen. De ene week ben je de held en de andere week de schlemiel. Nu ben ik de gebeten hond. Als een keeper een fout maakt, is het nu eenmaal dodelijk. Dat heb je vandaag kunnen zien, helaas. Het zal lastig slapen worden…'

Het foutenfestival bij Vitesse zorgde ervoor dat Tighadouini twee treffers kon toevoegen aan zijn seizoentotaal, waarmee hij in Arnhem voor een gelijkspel zorgde. 'Voor ons was het de gehele wedstrijd tegenhouden', keek de aanvaller van NAC Breda terug op het duel. 'Dat is ons aardig gelukt, denk ik. En dat we hier alsnog met een gelijkspel weggaan is absoluut een ontsnapping. Ik denk dat dit een mooi opstekertje is voor ons.'