Bosz laat Ajax-debutanten buiten wedstrijdselectie

Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri maken geen deel uit van de 21-koppige wedstrijdselectie van Ajax voor de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Het drietal debuteerde woensdagavond in de Amsterdamse hoofdmacht in het bekerduel met Willem II (5-0 zege).

De Ligt was basisspeler tegen de Tricolores en luisterde zijn eerste optreden in de A-ploeg al na 25 minuten op met een doelpunt. De verdediger kopte de 2-0 binnen uit een hoekschop van Hakim Ziyech. Nouri (73ste minuut) en De Jong (tachtigste minuut) waren invallers en ook eerstgenoemde vierde dat met een goal. De middenvelder bepaalde de eindstand uit een vrije trap op 5-0.

De hoofdstedelingen treden dus zonder de drie jongelingen aan tegen hekkensluiter PEC Zwolle, dat na zes speelronden pas twee punten bezit. Ajax doet het met dertien punten en een derde plaatst een stuk beter. De achterstand op lijstaanvoerder Feyenoord bedraagt vijf punten.

De volledige wedstrijdselectie van Ajax: Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Davinson Sánchez, Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi, Daley Sinkgraven, Bertrand Traoré, Davy Klaassen, Amin Younes, Heiko Westermann, Mateo Cassierra, Lasse Schöne, Hakim  Ziyech, Andre Onana, Kasper Dolberg, Nick Viergever, Nemanja Gudelj, Donny van de Beek, Diederik Boer, Mitchell Dijks.