Bosz krijgt zijn zin: geen amateurs tegen Vitesse

Reacties

De clubleiding van Vitesse heeft er veel voor over om het trainer Peter Bosz naar de zin te maken. Nadat de Arnhemmers eerst al hadden geïnvesteerd in een revolutionaire grasmat in Stadion Gelredome, blijkt nu ook het oefenschema aan de wensen van de Apeldoorner te voldoen.

Bosz krijgt zijn zin: geen amateurs tegen Vitesse

In de aanloop naar het nieuwe seizoen speelt zijn ploeg louter tegen professionele tegenstanders, een diep gekoesterde wens van Bosz. Ook vorig jaar koos de hoofdtrainer al voor een voorbereiding zonder duels met amateurs. 'Aan wedstrijden die je met meer dan tien doelpunten verschil wint, heb je eigenlijk niks. We hebben weerstand nodig', liet Bosz destijds weten. 'De opbouw van de voorbereiding is belangrijk. Ik kies ervoor spelers steeds meer minuten te geven tegen serieuze tegenstanders.'

Bosz is verder van mening dat de club enkel aan de speelstijl kan schaven tegen serieuze opponenten. Om de fans tegemoet te komen, worden de duels zoveel mogelijk afgewerkt bij amateurclubs in de regio. Zo staat de eerste wedstrijd, tegen KV Oostende, op 4 juli gepland bij ESA in Arnhem.

Tijdens die ontmoeting zal Vitesse nog verre van compleet zijn. Onder anderen Guram Kashia, Valeri Qazaishvili en Eloy Room spelen nog interlands en haken later aan. Meest schrijnende geval is aanvaller Renato Ibarra, die met Ecuador actief is tijdens het toernooi om de Copa América. Zijn laatste poulewedstrijd is op 20 juni, tegen Mexico. De eerste training van Vitesse staat gepland voor 28 juni. Bosz en zijn selectie reizen vervolgens op 12 juli naar het Oostenrijkse Linz voor een trainingskamp. Daar speelt het een oefenduel met Sparta Praag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.