Bosz klopt oud-ploeggenoot en haalt opgelucht adem

Peter Bosz heeft zichzelf de nodige ademruimte verschaft. Met Olympique Lyon boekte de trainer vrijdag een overwinning in de zogeheten Derby du Rhône op Saint-Étienne. Saillant: Bosz en Saint-Étienne-trainer Pascal Dupraz waren in het seizoen 1988/89 ploeggenoten bij SC Toulon.

Olympique Lyonnais
1 - 0
Saint-Étienne

Olympique Lyon won in december niet één keer, maar heeft nu zijn tweede overwinning op rij te pakken. Troyes werd vorige week zondag met 0-1 verslagen dankzij een doelpunt van Moussa Dembélé, en ook vrijdag kroonde de spits zich tot de matchwinner, opnieuw met een strafschop.

Dembélé mocht na een kwartier vanaf elf meter aanleggen nadat Timothée Kolodziejczak een overtreding op de spits had begaan. Dembélé schoof de bal rustig in de hoek en maakte zijn zesde van het seizoen. Lyon nam de voorsprong mee de rust in en dat was terecht, want de thuisploeg domineerde en hekkensluiter Saint-Étienne kwam niet verder dan een paar kleine kansen.

In de tweede helft gingen Les Gones op zoek naar een tweede treffer, maar Paul Bernardoni vormde een sta-in-de-weg. Zo redde de doelman na 73 minuten op een inzet van Tino Kadewere en mikte Lucas Paquetá over. Lyon trok de voorsprong uiteindelijk over de streep en vindt zichzelf nu met 31 punten terug op de tiende plaats. De volgende wedstrijd voor Lyon staat voor 5 februari op het programma; dan gaat men op bezoek bij AS Monaco.