Bosz kiest tegen Willem II voor Onana als vervanger Cillessen

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz heeft gekozen voor André Onana als doelman tegen Willem II (19.45 uur). De Kameroener is daarmee de vervanger van Jasper Cillessen, die door zijn aanstaande transfer naar Barcelona al niet meer tot de wedstrijdselectie behoort.

Bosz kiest tegen Willem II voor Onana als vervanger Cillessen

Door de basisplaats van Onana, die debuteert voor de hoofdmacht van de Amsterdammers, moet Diederik Boer genoegen nemen met een plek op de reservebank. Woensdag treft Ajax opnieuw RK Rostov, dat in de play-offs om het lucratieve en prestigieuze Champions League-ticket in Amsterdam een 1-1 gelijkspel behaalde.

Net als Cillessen behoort ook Nemanja Gudelj niet tot de selectie voor het duel met de Tilburgers. Hij wordt vervangen door Donny van de Beek, die met Riechedly Bazoer en aanvoerder Davy Klaassen op het middenveld geposteerd is.

In de achterhoede houdt Bosz vast aan het viertal dat gelijkspeelde tegen Rostov. In het centrum opereert de Colombiaan Davinson Sánchez naast Jairo Riedewald. Mitchell Dijks is linksback en omdat Joël Veltman op rechts mag opdraven, is Kenny Tete opnieuw bankzitter.

In de voorhoede starten Amin Younes, Bertrand Traoré en Anwar El Ghazi. Ajax staat na een zege bij Sparta (1-3) een het gelijkspel van vorige week tegen Roda JC (2-2) voorlopig op vier punten. De Tricolores hebben door nederlagen tegen Vitesse (1-4) en Heracles Almelo (3-1) nog geen punten vergaard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.