Willem II vaak speelbal van Ajax in Amsterdam

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor de confrontatie tussen Ajax en Willem II in De Arena.

Willem II vaak speelbal van Ajax in Amsterdam
Speelronde: 3
Aftrap: zaterdag 20 augustus, 19.45 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

• Ajax liep afgelopen weekeinde averij op in het thuisduel met Roda JC (2-2) nadat tijdens de eerste speelronde Sparta Rotterdam met 1-3 was verslagen. Willem II is het seizoen dramatisch begonnen met nederlagen tegen Vitesse (1-4) en Heracles Almelo (3-1).

• Willem II zette nog nooit een uitwedstrijd tegen Ajax in winst om in Eredivisie-verband. De Tilburgers gingen 36 keer onderuit en sleepten slechts vier keer een remise uit het vuur.

• Ajax incasseerde in de laatste twaalf thuisduels met Willem II slechts één doelpunt. De maker? Frank Demouge, tijdens het seizoen 2007/08. De aanvaller zorgde destijds voor de openingstreffer, maar uiteindelijk won Ajax met 4-1.

• Een bijzondere ontmoeting vond plaats tijdens het seizoen 2012/13. Door een 5-0 zege kroonde Ajax zich destijds tot kampioen, waarmee Willem II werd veroordeeld tot degradatie.

Ajax pakte in 2013 de titel dankzij een zege op Willem II.
Ajax pakte in 2013 de titel dankzij een zege op Willem II.

• Inmiddels is Ajax al ruim acht maanden ongeslagen in de Eredivisie sinds de 1-0 nederlaag tegen FC Utrecht in december 2015. De serie behelst twintig duels, waarin de Amsterdammers wel zes keer gelijkspeelden.

• Ajax incasseerde in de eerste twee speelrondes slechts vijf schoten op doel, het laagste aantal van alle Eredivisie-clubs. Willem II stond tot nu toe juist de meeste schoten op doel toe, namelijk zestien.

• Een lichtpuntje voor Willem II: trainer Erwin van de Looi verloor in alle competitie slechts eenmaal van Peter Bosz. Vier keer won Van de Looi, terwijl de onderlinge confrontatie driemaal geen winnaar kende.

• Willem II kan voor de derde keer in de clubhistorie een seizoen starten met drie achtereenvolgende nederlagen. Dat overkwam de Tilburgers eerder in de jaargangen 1997/98 en 2010/11.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.