Bosz kent zorgen vanwege het gebrek aan grip

Vitesse heeft dankzij de 4-1 zege op SC Cambuur al zeven punten verzameld. Trainer Peter Bosz tempert het Arnhemse enthousiasme.

Vitesse kent qua resultaten een beduidend betere start van het seizoen dan vorig jaar, toen de oogst na vier duels één punt was. 'Maar nu heb ik meer zorgen dan vorig seizoen, al is zorg misschien niet het juiste woord', zei Bosz tegen de NOS.

'Je kan goed spelen en toch niet de punten pakken. Maar als je goed blijft spelen, dan komen die vanzelf', haalde de Vitesse-trainer zijn herinnering op van een jaar geleden, toen de Arnhemse club aanvankelijk alleen complimenten kreeg voor het goede spel. 'Het gaat erom dat je grip hebt. Dat hadden we toen wel en nu niet.'

Ondanks de voorsprong tegen SC Cambuur was Bosz er allerminst gerust op. 'Tot de 3-1 (Guram Kashia scoorde in de 85ste minuut, red) heb ik niet rustig op de bank gezeten, omdat ik het gevoel had dat we de grip niet hadden. Ook al kregen we veel betere kansen en we ook niet veel weggaven.'

Bosz beseft dat er nog genoeg werk aan de winkel is. 'We hebben heel veel nieuwe jongens. Dan kan je niet verwachten dat we bij die jongens in een paar weken erin krijgen waarmee we hier al twee jaar bezig zijn.'

Nieuwkomers Lewis Baker en Dominic Solanke hadden met een doelpunt wel hun bijdrage aan het Arnhemse succes. De eerste opende na twee minuten de score, waar zijn collega Chelsea-huurling in de laatste minuut aan alle onzekerheid een einde maakte. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van Vitesse. 'Het is geweldig om bij mijn thuisdebuut te scoren.'